اجرای بلکا
همانطور که می دانید خمیر بلکا توسط آب ایجاد میشود و مواد قابل حل در میزان آب موجود در زیرسازی را حل بنماید، تا آنجایی که مواد در مدت زمان خشکشدن به داخل بلکا راه پیدا کند، و باعث طبله و تغییر رنگ در پوشش بلکا منجر شود.
اجرای بلکا بر روی سطح های مختلف
- سطح آهن سیاه: آهن سیاه به زودی زنگ میزند و توصیه میشود پیش از اجرای بلکا روی آن با رنگ روغنیرنگ آمیزی شود.
- شیشه – آلومینیوم و آهن گالوانیزه: اگر سطح این مواد چرب نباشد می توان راحت مراحل اجرای بلکا انجام داد البته برتی راحتی در اجرا میتوان خمیر بلکا را سفت تر انتخاب کنیم.
- گچ سفید _ گچ نرمه ــ سیمان نرم: گچ ها بهترین سطح برای اجرای بلکا هستند و هیچ دردسری برای اجرای بلکا نخواهند داشت.
- چوب و نئوپان: پیش از اجرای بلکا بر روی این نمونه سطوح لازم است ابتدا روی آنها با تترونیوم رزین آغشته و بعد خشک گردد.
- این موضوع در نئوپان که شبکه فشردهای ندارد اهمیت بالاتری خواهد داشت.
- سطوح گچ و خاک: تنها ایراد این سطوح خالی بودن اطراف درب ها و پنجرهها و همچنین شمشهگیری نشدن لبه و گوشه ها است که برای اجرای بلکا و رسیدن به کیفیت خوب و زیبایی، مستلزم به رفع این نواقص می باشد.
- رولکس_ کنیتکس آبی (پلاستیک): اینگونه سطوح معمولاً میزان کمتری چسبندگی به سطح زیر خود دارند چون حلال آنها آب است لذا با اجرای بلکا بر سطح آنها تمام آن یکجا جدا میشود.
- پس توصیه میگردد پیش از اجرای بلکا حتماً روی این پوششها به تترونیوم رزین کاملاً آغشته شود و یا تمام قسمت های سست آن از روی دیوار کنده شوند.
- رنگ روغنی – کنیتکس روغنی: اجرای بلکا روی سطح هایی که پوسیدگی ندارد به راحتی قابل انجام است.
- سیمان های زبر: تنها مشکل در اجرای بلکا بر روی این سطوح وجود سطح نا متعادل و نا همواری آن است که باعث شده در هر متر مربع مواد بیشتری صرف شود.